Forskjellen mellom coaching og mental trening

For noen kan det være uklart hva som er forskjellen på coaching og mental trening.

Min oppfatning er at i mental trening kan mental trener ta mer ledelsen og styring i prosessen sammenlignet med en ren coachingsamtale. Mental trener opererer i større grad som mentor, det vil si en rådgiver med spisskompetanse på et eller flere felt. Når mental trening tas aktivt i bruk vet man ofte målet og hvor man vil. Men en klok mentor bruker ofte en coachende tilnærming når det er det beste.

I coaching er det selve bevisstgjøringsprosessen som er i fokus. Hvilke muligheter som finnes og hva du lærer på veien. Coaching tilnærmingen handler i større grad om at du finner svar selv, oppdager nye perspektiver og utvikler evnen til å se hvilke valgmuligheter du har. I coaching trenes fokuspersonen opp til en sterk tro på seg selv og ens egne ressurser. Gjennom en slik prosess blir du bevisst på hva som må endres for at du skal nå dine mål og ditt potensiale. 

For å få utbytte av mental trening og coaching må man arbeide målrettet, regelmessig og systematisk over tid. Det er som med fysisk trening. Det er ferskvare og må repeteres igjen og igjen for at man skal oppnå gode resultater. 

I mine samtaler kombineres ofte både mental trening og coaching i tilnærmingen, alt etter hva som vurderes som mest hensiktsmessig i ulike caser. Noen ganger trenger man en sparringspartner, – en som gir konkrete råd og forslag til løsninger. Andre ganger er det mest fornuftig å være i prosessen og finne løsningene selv. Da kan resultatet til slutt bli mye mer virkningsfullt. Sammen finner vi ut av hva som fungerer best for deg ut i fra den situasjonen du står i.

Jeg skreddersyr din din vei mot dine mål. Hvis du vil, jobber målrettet og er villig til å åpne opp, er mulighetene dine uendelige mange!

JEG SER DEG! 
Det viktigste for meg når jeg skal hjelpe deg å få ut ditt potensiale, er evnen å kunne se deg der du er og anerkjenne deg for den du er- som menneske. Jeg er opptatt av hvordan du har det på innsiden. Sånn helt på ekte!

JEG SKAPER TRYGGHET!
For meg er noe av det viktigste å skape trygghet og være en støttespiller som gir stort rom & aksept for alle følelser og tanker. 

JEG TROR PÅ DEG!
Jeg tror på deg, stiller spørsmål, utfordrer og støtter deg. Jeg får deg til å tro på ting du aldri har vært bevisst eller har trodd på tidligere. 

VI FINNER GULL!
Vi finner gullet i deg, og vi leter etter mer. Du tar små og store skritt. Du sprenger grenser. Vi er kreative og leter på steder der du ikke har lett før.

DU UTVIKLER DEG
Du utvikler deg som menneske, utøver, gründer og/eller leder.
Du blir mer bevisst på hvem du er og hvem du vil være.
Du lærer deg hvordan du bevisst kan bruke mentale verktøy.

Du ser nye muligheter.
Du finner nye løsninger.
Du finner nye svar.

Du tar flere meningsfulle valg.
Du øver på små ting som betyr mye.
Du styrker troen på deg selv.

Du tenker mer av de tankene du har lyst å tenke.
Du blir mer tilfreds og takknemlig.
Du får mer ut av ditt potensiale!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.